در جامعه پر مشغله امروزی، کسب بازدهی بیشتر برای سرمایهگذاران نیازمند زمان، دانش، آگاهی و شناخت لازم از بازارهای مالی است. امروزه سرمایهگذاران در کشورهای مختلف به منظور سرمایهگذاری وجوه مازاد خود، گزینههای متعددی چون سرمایهگذاری در بانکها، خرید بیمه نامههای عمر و سرمایهگذاری در بازار سرمایه را در اختیار دارند. از میان این گزینهها، سرمایهگذاری در بازار سرمایه از تنوع زیادی برخوردار است.
به عنوان مثال، سرمایهگذاران حرفهای بازار سرمایه، وجوه مازاد خود را عمدتاً به طور مستقیم در پرتفویی از سهام شرکتها سرمایهگذاری میکنند. بخشی از سرمایهگذاران ترجیح میدهند تا از طریق شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری پرتفویی از داراییهای مالی از قبیل سهام و اوراق بدهی را خریداری نمایند و برخی از طریق شرکتهای سبدگردانی به تشکیل پرتفوی اختصاصی اقدام میکنند. گروه دیگری از سرمایهگذاران خرد یا نهادی که تمایل به پذیرش ریسک زیاد در بازار سرمایه ندارند و یا سرمایه آنها برای تشکیل سبد اختصاصی مقرون به صرفه نیست، از طریق الگوهای تأمین مالی جمعی و به طور مشخص صندوق های سرمایهگذاری اقدام به سرمایهگذاری میکنند.
در حال حاضر در بازار سرمایه ایران، انواع صندوقهای سرمایهگذاری وجود دارد که سرمایهگذاران میتوانند با توجه به میزان بازدهی و سطح ریسکپذیری و همچنین اهداف خود از سرمایهگذاری در صندوقهای یادشده سرمایهگذاری نمایند.
به طور خلاصه یک صندوق سرمایهگذاری مجموعهای از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار است. در واقع میتوان آن را به صورت شرکتی در نظر گرفت که در آن افراد مختلف پولهای خود را روی هم میگذارند و در سبدی از اوراق بهادار سرمایهگذاری میکنند.
در حال حاضر تأمین سرمایه سپهر مدیریت 6 صندوق سرمایهگذاری را عهده دار میباشد.
صندوق اندوخته پایدار سپهر | صندوق سپهر اول بازار | صندوق همیان سپهر |
چرا در صندوقها سرمایهگذاری میکنیم؟
مزایای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری
سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری نسبت به سرمایهگذاری مستقیم و انفرادی از مزایای زیر برخوردار است:
مدیریت حرفهای داراییها :
یکی از مزایای صندوقهای سرمایهگذاری مدیریت حرفهای دارایی هاست. از آنجا که سرمایهگذاران معمولاً زمان و یا تخصص کافی برای سرمایهگذاری به صورت انفرادی ندارند، در این صندوقها سرمایهگذاری میکنند. در واقع صندوقهای سرمایهگذاری با بهکارگیری نیروهای متخصص سعی میکنند تا حداکثر بازدهی متناسب با ریسک را برای سرمایهگذاران خود محقق سازند.
از این رو صندوقهای سرمایهگذاری یکی از ابزارهای مفید برای سرمایهگذاران خُرد به شمار می روند تا بتوانند از تواناییها و مهارتهای افراد حرفهای برای سرمایهگذاری و نظارت بر داراییهایشان استفاده کنند.
کاهش ریسک سرمایهگذاریها : افراد با سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری، ريسك سرمايهگذاری خود را کاهش میدهند.
در واقع متنوع سازی ترکیب داراییها با این هدف صورت میپذیرد که زیان حاصل از سرمایهگذاری در برخی از اوراق بهادار توسط سود حاصل از سرمایهگذاری در سایر اوراق بهادار پوشش داده شود و زیان سنگینی را به سرمایهگذار تحمیل ننماید. از این رو وجود اوراق بهادار مختلف در سبد داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری، ریسک سرمایهگذاران را کاهش میدهد.
نظارت و شفافیت اطلاعاتی: سازمان بورس و اوراق بهادار و ارکان نظارتی صندوق شامل متولی و حسابرس، به صورت مستمر بر فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری نظارت میکنند. وجود قوانین و مقررات در خصوص افشای اطلاعات و همچنین نظارت مستمر موجب شفافیت هر چه بیشتر این نهاد مالی است.
نقدشوندگی بالا : از دیگر مزایای صندوقهای سرمایهگذاری امکان تحصیل پول سرمایهگذار در سریعترین زمان ممکن است. بنابراین سرمایهگذار برای فروش واحدهای سرمایهگذاری خود نیازی به پیدا کردن خریدار ندارد. از این رو ریسک ناشی از عدم فروش واحدهای صندوق توسط اشخاص از بین می رود. همچنین وجود رکن ضامن نقدشوندگی در صندوقهای سرمایهگذاری از وجود ریسک نقدشوندگی جلوگیری مینماید.
صرفهجویی نسبت به مقیاس: با توجه به حجم بالای سرمایه در صندوقهای سرمایهگذاری، این امکان برای سرمایهگذار فراهم است که با مبالغ کم نیز اقدام به سرمایهگذاری نماید. صندوقها با فروش واحدهای سرمایهگذاری و جمعآوری وجوه به منابع بزرگی دسترسی پیدا میکند که این امر باعث میشود، هزینههای ثابت معاملات و تحلیل اطلاعات، بررسی، ارزشگذاری، خرید و فروش و سایر هزینهها با صرفهتر باشد. از این رو هزینه استفاده از نیروهای متخصص، هزینههای معاملات و ... جهت مدیریت داراییها بین تمامی سرمایهگذارن سرشکن شده و سرمایهگذاران با حداقل سرمایهگذاری از بهترین خدمات بهرهمند میشوند.
امکان کسب بازدهی بالاتر در صندوق سرمایه گذاری از طریق فعالسازی گزینه مجوز صدور از محل سود تقسیمی از طریق ایجاد سود مرکب.
ادامه مطلب«سرمایه گذاری اسلامی»،«مدیریت اسلامی ثروت»،«سرمایه گذاری در اوراق بهادار اسلامی»،«سود حلال»،«سود مورد تایید متشرعان»،«سود اسلامی» و… مفاهیمی است که این روزها در حوزه بازار مالی و سرمایه گذاری بسیار شنیده می شود. مواردی از این دست در سال های اخیر محل مناقشه میان صاحبنظران مالی و بانکی از یک طرف و کارشناسان مذهبی و فقهی از سوی دیگر بوده است. در مطلب پیش روی شما « مبنای اسلامی محاسبه سود سپردهها» مورد بررسی قرار گرفته و نکاتی درخصوص تورم و تاثیر آن بر دارایی افراد درج شده است.
ادامه مطلبواژه بورس از نام خانوادگي شخصي به نام "واندر بورس" اخذ شده كه در اوايل قرن چهاردهم در شهر بروژ بلژيك میزيسته و صرافان شهر در مقابل خانه او گرد هم میآمدند و به دادوستد كالا، پول و اوراق بهادار میپرداختند. اين نام بعدها(1309) به كليه اماكنی اطلاق شد كه محل دادوستد پول، كالا و اسناد مالي و تجاري بوده است. رشد بورس سهام و جاافتادن آن در عمليات تجاری و اقتصادی، با انقلاب صنعتی اروپا و شكوفايی اقتصاد تازه متحول شده آن همراه بوده است.
ادامه مطلبآیا میدانید با توجه به تحریمهای روسیه علیه برخی کشورها و تیره شدن روابط تجاری با آنها, در حال حاضر میتوان گفت یکی از بهترین بازارهای صادراتی محصولات و میوه ایران کشور روسیه است. با رعایت اصول و استراتژی میتوان قسمت عمده ای از بازار کالاهای وارداتی به روسیه را تصاحب کرد.
ادامه مطلب